fredag 1. juli 2011

Videosnutt innebygget direkte i blogginnlegg og i Fronter

Videoer fra Youtube kan svært enkelt legges direkte inn i et blogg-innlegg. Velg verktøyet Sett inn video, Velg deretter fra Youtube, eller direkte fra oversikten over Mine YouTube-videoer. Velg aktuell video fra listen, og klikk Velg

For å få innebygget Video direkte i Fronter, må en ha tak i embed-koden fra Youtube. Det ligger utallige instruksjonsvideoer på Youtube om hvor en finner embed-koden. Men: Youtube er oppgradert i forhold til de beskrivelsene som er gitt. Jeg måtte derfor lete etter embedkoden.

Men: Jeg fant , jeg fant !!! Du når embed-koden ved å klikke Del, deretter Innbygg. Da kommer koden frem. Deretter må du krysse av for Bruk gammel innbyggingskode for å få dette riktig for Fronter.
Se bilde under for beskrivelse av hvor disse valgene ligger.

Bonus: Det var lærerikt å lete og se etter andres instruksjonsvideoer, så det ble læring i å trøble med å finne embedkoden også.

En førsteside i Fronter er et egnet sted å legge en innebygget video.  Dersom du lurer på hvordan du får lagt inn video på en Førsteside, så finnes det mange tydelige instruksjonsvideoer om dette på Youtube........



1 kommentar:

  1. Flott at du fant ut bruk av innbygg/embed-kode selv. Figuren din er lett å forstå. Bra!

    SvarSlett